tiistai 12. tammikuuta 2016

Ohjeet oman blogin luomiseen



Oppimispäiväkirja oppimisen välineenä – oma blogi oppimispäiväkirjana

Oppimispäiväkirjalla on kaksi merkitystä oppimisen välineenä. Yhtäältä opiskelija pystyy seuraamaan omaa oppimistaan ja asioiden omaksumistaan ja toisaalta voi prosessoida ja kehittää oppimaansa eteenpäin. Myös opettaja näkee, miten luentojen asiasisältö on “mennyt perille". Keskeisintä on kuitenkin oman oppimisen seuraaminen. Oppimispäiväkirjan kirjoittamisen toivotaan edistävän yhteyksien löytämistä asioiden välille, eri tietojen suhteuttamista toisiinsa ja näiden liittämistä omaan maailmankuvaan.

Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen perustuu ajatusten päivittäiseen tai viikoittaiseen jäsentämiseen ja muokkaamiseen kirjoittamalla. Päiväkirjan kirjoittaminen on havaittu erityisen hyödylliseksi tilanteissa, joissa pitää jäsentää omia kokemuksia ja ajatuksia suhteessa teoreettiseen tietoon. Oppimispäiväkirja voi olla joko yksityinen tai julkinen. Yksityistä päiväkirjaa pidetään ainoastaan oman oppimisen ja ajattelun tehostamiseksi. Se toimii ensisijaisesti itsearvioinnin välineenä: päiväkirjan avulla voi seurata oman ajattelun kehittymistä. Osittain tai kokonaan julkinen päiväkirja on vuorovaikutusta opiskelijan ja ryhmän välillä tai opiskelijan ja opettajan kanssa. Senkin ensisijainen tarkoitus on kirjoittamisen avulla oppiminen.
  1. Luo itsellesi Google-tili https://accounts.google.com/SignUp?hl=fi, tämän jälkeen sinulla on kaikki Googlen palvelut käytössäsi maksutta.
  1. Perusta itsellesi blogi Blogger-palveluun oppimispäiväkirjaa varten. Ohjeet löytyvät tästä https://support.google.com/blogger/?hl=fi#topic=3339243.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti